Sari la conținut

Examinarea placentei identifica autismul

Harvey Kliman, cercetator la Universitatea Yale sustine ca examinarea si identificarea unor anomali la nivelul placentei poate anunta cu o probabilitate foarte mare riscul dezvoltarii ulterioare a simptomatologiei autismului.

Statistic unul din 88 de copii are o tulburare din spectrul autist sau afectiuni complexe de dezvoltare a creierului care afecteaza evolutia sa sociala si capacitatea de comunicare.

Identificarea de la nastere a unui risc major de apartite a unor forme autiste este un beneficiu imens in tratarea acestora, in conditiile in care in mod normal primele semne ale autismului apar in jurul varstei de 2-3 ani, sau chiar mai tarziu. Identificate rapid dupa nastere, tratamentele pot sa fie mult mai eficiente.

Semnele timpuri ale autismului

In timpul sarcinii, placenta alimenteaza copilul nenascut cu sange, prin care ii sunt transmise acestuia oxigen si substante nutritive. Kliman si echipa sa au examinat 117 de placente de la nou-nascutii ale caror mame au avut deja unul sau mai multi copii cu o forma de autism. Placente acestora au fost semnificativ diferite de celelalte.

Este vorba de falduri anormale care sunt efectul unei dezvoltari anormale a placentei care nu poate fi identificata in cursul vietii intrauterine, dar care poate fi observata si analizata la nastere.

Gripa in timpul sarcinii poate duce la autism

Placente sarcinilor cu risc au avut de opt ori mai multe falduri decat probe de la sarcinile fara risc, iar in baza evaluarii s-a considerat ca in cazul acestor copiii riscul de a avea autism este de 74%. Studiul a prezis doar riscul de autism, iar cercetatorii vor evalua copiii pe masura ce acestia cresc.




Testul ar putea ajuta la identificarea copiilor in situatia  de aface autism mult mai devreme, iar tratamentul poate incepe mult mai devereme ceea ce le-ar oferi acestiora o sansa de recuperare mult mai mare.

Acidul folic previne autismul

Acest studiu nu este primul care stabileste o legatra intre riscul aparitiei autismului si unele anomalii ale placentei, dar cercetarea este inca la inceput si este nevoie de timp pentru a confirma rezultatele.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!