Sari la conținut

5 semne că relația ta și a partenerului nu va supraviețui, după nașterea bebelușului

Venirea unui copil pe lume cu siguranță îți va schimba viața, dar și relația de cuplu. Dacă relația cu partenerul nu era bună înainte de sosirea pe lume a bebelușului, problemele deja existente nu vor face decât să se intensifice odată ce veți deveni părinți.

Un studiu a constatat că o cincime dintre cupluri se despart în primul an de la nașterea bebelușului. Unele dintre motivele invocate includ lipsa de intimitate și comunicarea deficitară dintre parteneri. Cuplurile care au avut probleme înainte de a deveni părinți recunosc că lucrurile nu au devenit mai ușoare după ce s-a născut bebelușul lor.

Iată cinci semne că relația ta și a partenerului se îndreaptă către o despărțire, după nașterea bebelușului vostru:

Lipsa de comunicare

Dacă devine din ce în ce mai greu să comunici cu partenerul sau atunci când comunicați, o faceți foarte rar, relația voastră va avea de suferit. Semnele unei comunicări slabe includ:

  • Deveniți defensivi
  • Vă certați pe aceleași subiecte
  • Nu ești de acord cu faptele partenerului și viceversa
  • Eșecul de a face amândoi compromisuri
  • Există puține încercări de a vă conecta unul cu celălalt.

Încercați să vă schimbați unul pe celălalt

Este normal să ai o imagine ideală în mintea ta despre partenerul perfect, iar când ești însărcinată, începi să idealizezi cum va fi partenerul tău în rolul de părinte.

► Citește și: Fericirea în cuplu e ca un aluat la care frământă ambii parteneri

Dacă încerci să-ți schimbi partenerul, lucrurile nu vor merge niciodată așa cum ai plănuit. Schimbarea vine din interior, ceea ce înseamnă că celălalt trebuie să-și dorească acest lucru. Nicio presiune din partea ta nu-l va face să se schimbe, indiferent dacă îți dorești ca el să contribuie mai mult la treburile casei, să acționeze mai responsabil financiar sau să fie mai ambițios.

Niciunul dintre voi nu depune niciun efort

Relațiile necesită efort, indiferent de situație, dar dacă nu depui efort, atunci nu te poți aștepta ca relația să dureze sau să avanseze. Dacă a existat un conflict în relația ta de mult timp, este normal să te simți obosită și epuizată, însă dacă amândoi ați încetat să depuneți efort pentru a îmbunătăți lucrurile, nu vă puteți aștepta ca relația voastră să se îmbunătățească de la sine.

► Citește și: Copilul nu vine să salveze relația. Dimpotrivă! Iată de ce

Probleme de încredere nerezolvate

Încrederea este foarte importantă într-o relație, chiar dacă ești părinte sau nu. Ideal ar fi ca tu și partenerul tău să aveți încredere deplină unul în celalălat înainte de a lua decizia de a deveni părinți. Dacă problemele de încredere rămân nerezolvate după apariția copilului, ele pot doar să contribuie la un motiv în plus de despărțire.

► Citește și: Decalogul unei relații când apare copilul

Nu sunteți de acord cu privire la valorile familiei

Poate că ați reușit să treceți cu vederea diferențele de opinii înainte de a deveni părinți, dar acest lucru va deveni mai dificil atunci când se va naște copilul, mai ales dacă valorile voastre nu se intersectează.

Încercați să rezolvați diferențele de valori înainte de a se naște copilul. Poți avea în vedere să căutați împreună ajutor profesional dacă aveți nevoie de o opinie imparțială sau un mediator care să vă ajute să rezolvați cu calm aceste diferențe.

► Citește și: Probleme în cuplu: Cu ce fraze poţi sparge liniştea, atunci când între tine şi soţ s-a lăsat o tăcere apăsătoare

În cele din urmă, doar pentru că acum te afli într-o perioadă dificilă nu înseamnă că va dura la infinit. Cel mai indicat este să-ți rezolvi problemele cu partenerul înainte de nașterea copilul, astfel încât să gestionați mai bine situațiile în care veți fi implicați ca și părinți.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!