Sari la conținut

8 lucruri interesante despre gemeni. Le știai?

Ai întâlnit vreodată gemeni pe care nu ai reușit să-i deosebești? Potrivit statisticilor, doar 3 din 1000 de sarcini cu gemeni apar copii identici.

Cu toate acestea, trebuie să știm să facem diferența dintre gemenii identici și cei fraterni. Gemenii identici împart materialul genetic pentru că amândoi sunt născuți din același ovul fertilizat. Gemenii fraterni se nasc din două ovule diferite fertilizate în același timp.

Iată 8 lucruri interesante despre gemeni:

Au amprente diferite

Când vezi doi copii complet identici, ai putea crede că au aceleași amprente, dar nu este așa. Când bebelușii se dezvoltă, potrivit Huffington Post, fiecare copil se atașează de sacul amniotic în locuri diferite, ceea ce înseamnă că pe degete se formează linii diferite. Drept urmare, nu au aceleași amprente.

Un alt fapt interesant este că 22% dintre gemenii identici sunt stângaci, comparativ cu doar 10% în populația generală.

► Citește și: Are gemeni ying și yang și este deseori întrebată care dintre cei doi este al ei

Nu sunt la fel de identici pe cât arată

Potrivit statisticilor, gemenii sunt ca niște „imagini în oglindă”. 25% dintre copii se dezvoltă ca și cum ar fi reflectarea celuilalt. Cu alte cuvinte, dacă unul este stângaci, celălalt poate fi dreptaci.

Gemenii nu sunt telepatici

Mulți oameni cred că gemenii au super puteri sau au moduri diferite de a comunica între ei, dar nu este adevărat. Potrivit Discovery, acesta este doar un mit.

► Citește și: Gemeniada. Povești cu o mamă de gemeni. Primele 24 de luni

Nu s-a dovedit niciodată că gemenii sunt conectați mental într-un mod special sau diferit. Din moment ce cresc împreună, este foarte normal să se cunoască extrem de bine, ceea ce dă naștere ideii de telepatie.

Cazul „gemenilor Jim”

Acești gemeni identici din Minnesota au fost separați la vârsta de 4 săptămâni. Amândoi au fost adoptați de familii diferite și s-au cunoscut când aveau 39 de ani. Povestea lor a fost publicată în cartea Vieți întrepătrunse, de Nancy Segal. Deși au crescut fără niciun fel de interacțiune, au avut aceeași înălțime și greutate. Aveau aceeași plajă preferată din Florida, erau buni la matematică și împărtășeau hobby-uri precum tâmplăria și desenul.

Gemenii se contectează în uter

Conform cercetărilor efectuate de Universitatea din Padova din Italia, gemenii caută contactul în pântecele mamei lor și chiar îl ating pe celălalt geamăn. În cazurile studiate, acest lucru se întâmplă începând cu săptămâna 14.

► Citește și: Un caz la 500 de milioane: femeie cu două utere, a rămas însărcinată simultan – în fiecare dintre cele două

Au propriul limbaj

Acest lucru se întâmplă pentru că ei cresc împreună.  Propriul limbaj poate apărea și la frații care nu sunt gemeni.

Ei nu împărtășesc întreg materialul genetic

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Alabama din Birmingham, unele părți ale ADN-ului gemenilor pot fi diferite în ceea ce privește numărul de gene pe care le formează. Pentru a fi considerați complet identici, ar trebui să împartă 100% din genele lor și să se fi născut simultan, potrivit Discovery.

► Citește și: Viața cu gemeni

A naște gemeni nu este ereditar

Nu există nicio dovadă științifică care să arate că a avea gemeni identici are o cauză genetică. A avea gemeni fraterni este genetic. Dacă într-o familie există un caz de gemeni, este foarte probabil să se mai nască gemeni în familia respectivă. Aceasta este o consecință a suprafecundației.

► Citește și: Când gemenilor le vine să strige: Ajutooooor! Tata este fotograaaaaf!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!