Sari la conținut

Bebelușul de 3 luni – singurele progrese care contează cu adevărat

În a treia lună de viață a bebelușului tău, interacțiunea socială este activitatea lui preferată. Dacă nu i-ai văzut personalitatea din a doua lună, ar trebui să-l vezi acum cum își arată bucuria, plictiseala, dar și frustrarea. Cu personalitate și forță vine și capacitatea de a-și satisface curiozitățile.

Progresele bebelușului de trei luni – micuțul ar trebui să fie mai sociabil

Începând cu a treia lună, puiul tău ar trebui să fie mult mai prezent și să interacționeze cu persoanele din jur. Primești din partea lui zâmbete și chiar râsete cu gura până la urechi ca răspuns la joacă sau orice activitate care vă implică pe amândoi.

► Citește și Bebelușul de 2 luni – singurele progrese care contează cu adevărat

Jocul cu bebelușul este esențial pentru acesta. Fără astfel de interacțiune, micuții nu își pot exersa mimica și pot fi puțin mai lenți în a-și câștiga abilitățile sociale.

Când ar trebui să te îngrijorezi?

Este o diferență între bebelușii care ezită să ofere răspunsuri sociale, care par reticenți sau lenți și bebelușii care sunt incapabili să interacționeze cu oamenii din jur, în special părinții. Un bebeluș complet dezinteresat care se uită la părinți și nu zâmbește sau nu schițează niciun gest ar putea avea nevoie de o vizită la medicul pediatru. Acestea ar putea fi un semn al tulburărilor neurologice care pot fi abordate timpuriu.

Progresele bebelușului de trei luni – puiul ar trebui să înceapă să atingă obiecte și să le prindă în mânuțe

La această vârstă bebelușii sunt foarte curioși și doritori să exploreze cât mai mult. Este important să te joci cât mai mult cu puiul tău și să observi dacă poate urmări obiectele și dacă își poate coordona membrele. Un bebeluș care lovește în mod repetat un obiect care scoate sunete indică faptul că își dezvoltă forța musculară și că poate răspunde la indicii auditive.

► Citește și Puseul de creștere de la 3 luni

Când ar trebui să te îngrijorezi?

Bebelușii care par a fi incapabili să audă zgomote puternice pot întâmpina probleme ale sistemului nervos. Același lucru este valabil și pentru bebelușii care par să aibă membrele tensionate. Încapacitatea de a-și ridica capul este, de asemenea, o problemă ce trebuie adusă în atenția medicului pediatru.

Odată ajuns la vârsta de 3 luni, bebelușul începe să doarmă mai mult în timpul nopții. Tot în această perioadă, puiul tău va începe să ducă mâna la guriță, ba chiar să adoarmă cu degețelul în gură.

► Citește și Bebelușul la 0-3 luni. O multitudine de cuceriri

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!