Sari la conținut

De ce este importantă pentru bebeluș rutina de îngrijire a pielii?

Imaginează-ți pentru o clipă că ești nou-născut. Nu poți distinge ziua de noapte, nu-i așa? Totuși, fiecare zi este diferită și plină de experiențe noi, dar nefamiliare pentru tine.

Dr. Piotrowski, medic și șef al departamentului medical la Consumer Business Unit spune că „rutinele de îngrijire ajută la stabilirea ritmului circadian al bebelușului tău, ceasul biologic înnăscut, care îl ajută să deosebească noaptea de zi. În plus, rutinele îl ajută pe copilul tău să se simtă în siguranță în mediul său și îi influențează dezvoltarea socială, emoțională și cognitivă”.

► Citește și: Cum trebuie să decurgă prima băiță a bebelușului – sfaturi de la experți

Așadar, dimineața și seara sunt ocaziile perfecte pentru a stabili o rutină de îngrijire pentru bebelușul tău.

Rutina de îngrijire a bebelușului, dimineața

Fă-i bebelușului trezirea ușoară, dimineața. Curăță-i încet fața, mângâie-l, îmbrățișează-l și jucați-vă împreună. De asemenea, este esențial să te asiguri că pielea bebelușului tău este hidratată și protejată.  Folosește loțiune de bună calitate, pentru bebeluși.

► Citește și: 5 lucruri importante despre îngrijirea unui nou născut

Rutina de îngrijire a bebelușului, seara

Stabilirea unei rutine liniștitoare pe timp de noapte te ajută să te asiguri că atât tu, cât și bebelușul tău veți avea un somn bun.

► Citește și: 8 greșeli pe care le facem cu nou-născuții

Este oportunitatea perfectă pentru un masaj liniștitor pentru puiul tău. Confortul atingerii tale în timp ce folosești un ulei delicat pentru masaj poate menține pielea hidratată a bebelușului peste noapte. Pe măsură ce mângâi pielea bebelușului, îi stimulezi sistemul nervos central. La rândul său, creierul bebelușului tău produce mai multă serotonină (hormonul fericirii) și mai puțin cortizol (hormonul de stres).

► Citește și: 5 sfaturi utile pentru îngrijirea bebelușului de o lună

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!