Sari la conținut

Copilul și alergia la arahide: imunoterapia sublinguală ar putea fi cea mai bună soluție

Un studiu clinic a arătat că imunoterapia sublinguală este sigură la copiii care sunt alergici la arahide și care au vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani, cu o probabilitate mai mare de desensibilizare și remisie, cu cât tratamentul începe mai devreme.

Studiul, condus de Edwin Kim, profesor asociat de pediatrie la Facultatea de Medicină UNC, este primul studiu care investighează eficacitatea și fezabilitatea imunoterapiei sublinguale, care implică o mică cantitate de proteină din arahide absorbită sub limbă.

► Citește și: Pot depăși copiii alergiile alimentare?

Publicată în Journal of Allergy and Clinical Immunology, cercetarea a inclus copii care sunt alergici la arahide, având vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani, care au primit 4 mg de imunoterapie sublinguală comparativ cu placebo. Un total de 50 de participanți au fost înscriși, dintre care 25 au primi imunoterapie sublinguală și 25 dintre ei au primit placebo.

Imunoterapia sublinguală este o abordare în care tratamentul este administrat printr-o cantitate mică de lichid sub limbă, în loc de făină de arahide care este amestecată cu alte alimente și apoi consumată așa cum este în timpul imunoterapiei orale. Desensibilizarea la arahide a fost evaluată prin provocare alimentară dublu-orb, controlată cu placebo (DBPCFC) după trei ani de tratament.

► Citește și: Alergiile la arahide sunt pe cale să devină de domeniul trecutului
 
Rezultatele au arătat că imunoterapia sublinguală poate fi foarte eficientă în tratarea copiilor mici care sunt alergici la arahide, aproape 80% dintre ei tolerând 15 tipuri alune fără simptome alergice după finalizarea tratamentului.

„Din studiile noastre anterioare la copiii mai mari, eram optimiști că imunoterapia sublinguală cu arahide ar putea avea un efect similar de tratament și la copiii mici”, a spus Kim, autorul corespondent al studiului, șef al diviziei de alergie și imunologie pediatrică și director al UNC Food Allergy Initiative.

► Citește și: 6 lucruri importante despre alergiile copiilor la arahide, de la un specialist în domeniu

El adaugă: „Cu toate acestea, ceea ce am descoperit a fost și mai bine. Nivelurile de desensibilizare pe care le-am văzut au fost mai mari decât ne-am așteptat și la egalitate cu nivelurile la care în mod normal ne-am aștepta doar cu imunoterapia orală. Am fost încântați să vedem că peste 60% dintre copii au rămas protejați la trei luni după oprirea tratamentului.”

► Citește și: Alergia la arahide se poate diminua. Răspunsuri despre cel mai nou tratament


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!