Sari la conținut

Schimbarea locuinţei în timpul sarcinii

Să îţi schimbi locuinţă în timpul sarcinii este un lucru mai des întâlnit decât v-aţi putea închipui. Şi asta pentru că adesea casa în care trăieşte un cuplu înainte de sarcină este una nepotrivită pentru o viaţă alături de un copil mic.

Şi aceasta mutare nu se întâmplă întotdeauna atunci când alegem noi, la începutul sarcinii. Ci mai ales spre a doua parte a sarcinii când orice ne oboseşte şi efortul este exclus din start. Cum să rezişti unei schimbări de locuinţă în timpul sarcinii? Uite sfaturi de la persoane care au trecut prin asta:

Împachetează lucrurile din timp. Scrie pe fiecare pachet în parte despre ce este vorba. Nu împacheta decât lucrurile pe care eşti sigură / sigură că vrei să le mai foloseşti.

Nu ridică nimic greu! Şi bea multă apă.

Angajează oameni care să te ajute cu curăţenia în noua casă. Nu este acum momentul să iei fiecare colţişor la frecat singură. 

Când ai ajuns la nouă locuinţă nu te grăbi să pui totul la loc. Dacă ai obosit... odihneşte-te!

Apelează la ajutor. Fie că este un ajutor pe care îl plăteşti sau unul din partea familiei / prietenilor nici să nu îţi treacă prin cap să faci totul singură. Mai ales că oamenii sunt foarte săritori în astfel de situaţii. Nu uita să îţi incluzi soţul cât mai mult. Toată partea de împachetare / despachetare nu trebuie să cadă numai în sarcina ta, chiar dacă femeile au tendinţa de a-şi dori să controleze totul. 

Dacă te muţi într-un alt oraş atunci este bine să cauţi un doctor care să îţi monitotizeze sarcină înainte de mutare. 

Dacă înainte de a fi însărcinată puteai să te muţi într-un weekend acum asta nu mai este o opţiune. Pentru că teoretic trebuie să iei la mâna fiecare lucru din casă şi să îi stabileşti rostul. Când eşti însărcinată nu dormi bine, picioarele ţi se umflă, îţi este foame la fiecare 20 de minute, nu te mai poţi concentra - este destul de clar că eficieta ta devine redusă. Aşa că te poţi gândi liniştită că mutarea va dura câteva săptămâni. Iar dacă este vorba de momentul în care vor fi toate lucrurile puse la locul lor în noua casă, atunci poate să dureze şi câteva luni.

Din această cauză cel mai bun moment pentru a vă muta este până în lună 6 de sarcină. După aceea vei dori să te concentrezi mai mult pe tine şi pe bebeluş şi mai puţin pe locul unde trebuie să stea şosetele. 

Să te muți este greu, dar priveşte şi partea bună a lucrurilor: vă mutaţi într-un loc care este mult mai potrivit cu noul vostru stil de viaţă. Şi este mult mai bine să o faceţi acum decât atunci când aveţi un bebeluş sau un copilaş mic care va cere în permanenţă atenţia şi un spariu liniştit, fără oameni necunoscuţi sau prea multe zgomote. 

Voi v-aţi mutat în timpul sarcinii? Ce sfat aţi adăuga?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!