Sari la conținut

Ce simte bebelușul tău când plângi, în timpul sarcinii

Ceea ce simte și trăiește bebelușul tău în burtică este direct legat de ceea ce ți se întâmplă ție. Tu ești totul pentru el și ești cel mai apropiat contact al lui cu lumea exterioară, precum și cu lumea lui interioară.

Știința a demonstrat că, în timpul sarcinii, bebelușul tău simte același lucru pe care îl simți și tu, chiar cu aceeași intensitate. Dacă plângi de tristețe, copilul tău va simți aceeași emoție; va simți de parcă această tristețe este toată a lui.

În perioada sarcinii, bebelușul tău se pregătește pentru viață și o face prin mesajele pe care tu, ca mamă, i le trimiți, spune Curt A. Sandman, unul dintre oamenii de știință care au participat la un studiu recent la Universitatea din California-Irvine. Acest studiu a constatat că starea emoțională a unei mame influențează dezvoltarea bebelușului ei înainte și după naștere.

Una dintre cele mai remarcabile descoperiri ale acestui studiu este că bebelușii pot simți și experimenta starea emoțională a mamei lor.

Pe măsură ce bebelușul crește, el primește constant mesaje de la mama sa, nu doar sunetul bătăilor inimii ei sau cântecelele pe care i le cântă. În această etapă, bebelușul primește semnale prin placentă, iar acestea includ și semnale privind starea emoțională a mamei.

► Citește și: Cum poate influența starea emoțională a mamei personalitatea bebelușului

Dacă mama este foarte tristă sau depresivă, copilul simte și el aceste stări. Pe termen lung, a avea o mamă deprimată ar putea duce la probleme neurologice și probleme psihiatrice.

În plus, aceeași echipă de oameni de știință a descoperit, într-un studiu anterior, că micuții ale căror mame au fost anxioase în timpul sarcinii prezintă anumite diferențe în structura creierului lor.

Cel mai bun lucru pe care îl poate face o mamă, în perioada sarcinii, este să aibă o stare emoțională echilibrată și să rămână calmă, pentru că acest lucru îi va permite bebelușului să se dezvolte corect.

► Citește și: Cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în sarcină, pentru a avea un copil sănătos

Potrivit studiului, ceea ce afectează cel mai mult copilul sunt schimbările de dispoziție ale mamei sale. În astfel de situații, bebelușul se simte nesigur atunci când experimentează stări scurte de fericire care se transformă rapid în tristețe sau stres. Aceste dezechilibre afectează dezvoltarea bebelușului înainte și după naștere, motiv pentru care este esențial ca mama să rămână echilibrată emoțional.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!