Sari la conținut

Mama în al patrulea trimestru de sarcină

Pentru că în articolul anterior am menționat despre cum trebuie să ajutăm bebelușul să se adapteze în cel de-al patrulea trimestru de sarcină, aici le avem în vedere și pe cele mai minunate ființe de pe pământ – mămicile.

În timp ce micuțul tău se adaptează la această lume nouă, și tu te adaptezi la noul tău rol și anume, acela de a fi mamă.

La ce să te aștepți în această perioadă și cum poți să te ajuți să treci prin această transformare masivă?

Tranziția fizică

Schimbările prin care corpul tău trece în timpul sarcinii nu sunt doar un miracol. Simplul fapt că pântecul femeilor se extinde pentru a-și găzdui puiul de om este uluitor. Dar aceste schimbări și rezistența fizică de care avem nevoie pentru a da naștere au un efect grav asupra corpurilor noastre. Pentru mame, al patrulea trimestru ar trebui să fie dedicat recuperării fizice a corpului lor.

Terapeuții podelei pelvine sunt specializați în a ajuta femeile să-și evalueze și să-și consolideze abdomenul și zona pelvină după naștere. Deși, de obicei, corpul uman este rezistent și revine la funcționalitatea sa anterioară, uneori, această perioadă de restaurare nu se întâmplă la fel de bine cum ne-am dori. Dacă întâmpinați incontinență, instabilitate sau dureri de spate, acestea pot fi toate semne că regiunea pelvină trebuie examinată.
Același lucru este valabil și pentru abdomenul tău.

► Citește și: Burtica după naștere este dovada că acolo a crescut un suflet de om

În timpul sarcinii, țesuturile se extind și după naștere, aceste țesuturi se vor întoarce la locația lor normală. Cu toate acestea, în anumite cazuri, te pot lăsa cu o burtă proeminentă. Dacă după câteva luni după naștere ai burta mai mare decât cea normală, caută un terapeut de podea pelvină și solicită-i să măsoare lățimea de separare care are loc în regiunea abdominală. Ar trebui să poată să-ți spună ce este normal sau nu și să-ți recomande exerciții și masaje pentru o recuperare mai eficientă.

Alimentația după naștere

Al patrulea trimestru ar trebui să fie o perioadă în care mamele se concentrează pe vindecarea corpului lor printr-o alimentație și o nutriție adecvată. După cum am menționat, procesul de sarcină și de naștere este extrem de sensibil, iar în timp ce accentul nostru este de obicei asupra nou-născutului în această perioadă, trebuie, de asemenea, să ne facem prioritare, mai ales când vine vorba de nutriție.

► Citește și: Dieta după cezariană: Alimente esențiale de care ai nevoie

În al patrulea trimestru, mamele ar trebui să țină cont de următoarele trei aspecte în ceea ce privește alimentația lor:

Stimularea serotoninei

Depresia postpartum este cea mai sensibilă în timpul celui de-al patrulea trimestru, deoarece corpul încearcă să-și reechilibreze hormonii și este probabil lipsit de somn. Există unele alimente despre care se crede că îți vor spori în mod natural nivelul de serotonină, prin încorporarea în alimentație a alimentelor care conțin triptofan și vitamina B6. Alimentele precum ouăle (în special gălbenușurile), somonul, ananasul, tofu, curcanul și nucile te pot ajuta în mod natural să te simți mai fericită și mai energizată.

Reglarea sistemului digestiv

Din păcate, constipația și hemoroizii sunt des întâlniți în al patrulea trimestru. Pentru a-ți regla digestia, rămâi hidratată și mănânce suficiente alimente care conțin fibre. Alimentele precum semințele de in, fructe de pădure, făină de ovăz, banane coapte și alimente fermentate (precum iaurt și usturoi) pot ajuta la reglarea tractului digestiv.

► Citește și: 5 exerciții care promit să te ajute să scapi rapid de burtica de după naștere

Găsirea unui supliment nutritional sănătos

În timpul celui de-al patrulea trimestru, vindecarea corpului nostru prin vitaminele, mineralele și nutrienții pe care îi primim din alimente este esențială. În timpul nașterii, femeile au pierderi de sânge semnificative, motiv pentru care menținerea nivelului de fier este atât de importantă. A avea proteine eficiente este, de asemenea, o necesitate pentru a ne reconstrui mușchii. O modalitate bună de a ne asigura că ajungem la alimentația noastră zilnică este de a găsi un supliment nutritiv sănătos.

Sursa




 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!